رونمایی از 20 بادگیر مرمت‌شده در بندرکنگ
برنامه‌های روز جهانی موزه و هفته میراث‌ فرهنگی در هرمزگان

رونمایی از 20 بادگیر مرمت‌شده در بندرکنگ

معرفی نان محلی

نان توموشی  مهمان سفره های روزه داران در هرمزگان

نان تمشی که به توموشی نیز معروف است، یکی از غذاهای معروف استان هرمزگان است که طرفداران بسیاری دارد.
نان تمشی که به توموشی نیز معروف است، یکی از غذاهای معروف استان هرمزگان است که طرفداران بسیاری دارد.
کد خبر: ۱۳۱۱۵۱۹

به گزارش جام جم آنلاین هرمزگان، نان تمشی که به توموشی نیز معروف است، یکی از غذاهای معروف استان هرمزگان است که طرفداران بسیاری دارد که این نان خوشمزه معمولاً با سوراغ و مهیاوه خورده می‌شود.

البته این نان در استان هرمزگان با نامهای متفاوتی نیز شناخته میشود . مانند : لیتک ، توموشی ، نون تاوَه،تپی و … از نامهای دیگر نان توموشی است.

اغلب این نان در سفره های صبحانه وشام هرمزگانی ها یافت می شود.

از انجایی که  علاقمندان زیادی به این نان وجود دارد سفره های افطار و دور همی های خانوادگی و دوستانه نیز خالی از این نوع نان نیست.

هرمزگانی ها بخصوص در  ماه های رمضان از این نان پخته ودر برخی از روستا وشهرها بین همسایه ها و دوستان نیز توزیع می کنند.
 

لیلا ملایی یکی از ساکنین شهرک توحید بندرعباس  نان توموشی را یکی از غذاهای ثابت خانواده خود دانست و افزود:هر روز نان توموشی باید بر سر سفره باشد و طرفداران زیادی در خانواده ما دارد.

ملایی با بیان این که نه تنها در خانواده ما بلکه این نان یکی از غذاهای اصلی هرمزگان است اظهار کرد: بیشتر هرمزگانی ها هنگام مسافرت به هر نقطه کشور،ابزار پخت نان توموشی نیز به همراه می برند و در طول سفر نیز از این نان استفاده می کنند.

وحیده سلیمی اهل مازندران و ساکن بندرعباس نیز از نان توموشی هرمزگان به عنوان غذای خوشمزه و با شیوه پخت آسان و فوری نام برد و افزود: این نان در بین خانواده  ما هم که هرمزگانی نیستیم طرفدار بسیاری دارد.

وی گفت: ابزار پخت این نان را تهیه و به مازندران برده ام تا در سفرها ی که به شمال داریم نیز این نان خوشمزه را در سفره داشته باشیم.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار جام جم در بندرعباس نیز با اشاره به این که هرمزگان نانهای محلی متنوعی دارد.
 
سهراب بناوند گفت: نان توموشی یکی از نانهای خوشمزه وکم هزینه این استان است که نه تنها هرمزگانی ها بلکه هموطنان سراسر کشور و حتی گردشگرانی که به استان سفر کرده اند طعم بی نظیر آن را تایید کرده اند. 

وی افزود: تلاش برای حفظ و احیای غذاهای سنتی و محلی هرمزگان در میان مردم به عنوان بخشی از میراث معنوی ایرانی از سوی این اداره کل دنبال می شود که در همین ارتباط برای معرفی بیشتر غذاهای سنتی و این نان در اماکن تاریخی و گردشگری امکاناتی برای عرضه برای مسافران و گردشگران علاقمند فراهم شده است.


مراحل پخت نان تمشی (توموشی) استان هرمزگان

این نان خوشمزه در سه مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول: آرد را در ظرفی ریخته و کم‌کم آب را به آن اضافه می‌کنیم و با دست هم می‌زنیم تا زمانی که خمیر نسبتاً روانی به‌دست آید. سپس حدود ۳۰ دقیقه خمیر را دمای محیط می‌گذاریم تا کیفیت نان بهتر شود. البته می‌توان بلافاصله پخت نان را آغاز کرد.

۲– مرحله دوم:اندکی روغن روی تابه می‌ریزیم و همه جای تابه پخش می‌کنیم و می‌گذاریم تابه داغ شود. سپس مقداری خمیر را کف دست می‌ریزیم و شروع به پهن کردن خمیر روی تابه می‌کنیم. برای این کار به‌جای دست می‌توان از یک وسیله که لبه باریک و یک دستی دارد هم استفاده کرد. سپس اضافی خمیر را برداشته وبه ظرف بازمی‌گردانیم. 

تخم‌مرغ را در ظرفی جدا هم می‌زنیم و با قاشق روی نان در حال پخته شدن می‌کشیم.

۳– مرحله سوم: سپس مقداری مهیاوه و سوراغ نیز با قاشق بر روی نان اضافه می‌کنیم. و منتظر می‌مانیم تا نان پخته شود. در نهایت می‌توان اندکی روغن و پنیر با قاشق روی نان ریخت و سرو نمود.

نکات مهم

۱– چون این نان معمولاً با مهیاوه خورده می‌شود، به همین دلیل در آن ترجیحاً از نمک استفاده نمی‌کنیم. 
۳– برای تهیه این نان باید از تابه مخصوص آن استفاده کرد.
۴– نان تمشی را در مناطق مختلف هرمزگان با پنیر و تخم‌مرغ آماده می‌کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها